Jawos kvittering snuvade AIK på segern

Det var dags för tidernas första Stockholmsderby på Friends Arena mellan AIK och Djurgården. Och vsst belv det en hård tillställning mellan två klubabr som inte haft den ultimata inledningen på säsongen.

Det var dock hemmalaget som tidigt öppnade målskyttet på nationalarenan, till hemmapublikens stora förtjusning. Ett avslut från Henok Goitom räddades av målvakten Kenneth Höie, men den billiga returen stöttes in av den tidigare djurgårdaren Kennedy Igboananike till 1-0.

Daniel Majstorovic var sedan mycket nära att nicka in nästa mål för AIK på hörna, men Broberg stod på rätt ställe vid rätt tillfälle och blockerade avslutet på mållinjen från att gå in. Djurgården åt sig senare in i matchen, men kom inte närmare innan halvtidsvilan än ett distansavslut från Simon Tibbling.

I den andra halvleken kom dock ett mycket skönt mål för gästerna, som nog får beskrivas som ett riktigt skitmål. Tio minuter in i halvleken var det Amadou Jawo som till vänster i straffområdet låg ner och lyckades trycka in bollen vid den närmsta stolpen till 1-1, vilekt fick bortaklacken att explodera.

Efter det bytte lagen chanser med varandra, där det dock var AIK som hade de något vassare chanserna. Anfallaren Kennedy Igboananike var den hetaste framåt med ett par vassa avslut, som dock inte ville leta sig in och matchen slutade 1-1 på Friends Arena.