Orlov fixade kryss mot Häcken

BK Häcken var pigga från start och chocköppnade i den tolfte minuten genom att göra 1-0. Moestapha El Kabir var väl framme på pass av yttern René Makondele och petade in 1-0. Hemmalaget hade därmed satt press på Gefle från start.

Den nygamla Gefle-anfallaren Johan Oremo replikerade sig dock snabbt till bortalagets fördel. Endast åtta minuter efter ledningsmålet slet sig Oremo loss och satte dit kvitteringen. Gefle spelade en fortsatt bra fotboll efter kvitteringsmålet och var det lag som var närmast ett ledningsmål under den resterande delen av den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte Olssons mannar på samma vis som de slutade den första på. De jagade länge ett ledningsmål, men lyckades till en början inte att nå hela vägen. Det var istället Häckens Martin Ericsson som klev fram och satte tvåan för Häcken i den 75:e minuten.

Ericsson och co hann dock inte fira speciellt länge, då Oremos anfallskollega Jakob Orlov kvitterade i den 75:e minuten.

Matchen slutade 2-2.