AIK vann mot Öster i en tät match

Efter att Öster inledde bäst, fick AIK ett bra frisparksläge i den 8:e minuten. Pet av dagens lagkapten för AIK, Borges och ett skott från Bahoui som studsade precis innan Nadj i Östermålet och via stolpen 0-1.

Bara någon minut senare kvitterade den förre AIKaren Kenny Pavey, efter att bollen hade dykit upp på bortrestolpen efter kommunikationsproblem i AIK-försvaret.

Med 10 minuter kvar av första halvlek, efter att Öster pressat på för 2-1, gör istället bortalaget 1-2. Genom högerbacken Martin Loretzon, som med en elegant chipp placerar in bollen vid bortre stolpen.

Andra halvleken inleds med mycket bättre från AIKs sida. AIK utökar ledningen till 1-3 genom Igboananike efter att Goitom kommit runt på kanten och skottpassat in bollen till nyförvärvet från Djurgården.

Målkalaset fortsatte och Öster reducerade genom Pablo Pinones-Arce, assisterat av Pavey med en halvtimme kvar av matchen.

I den 75:e minuten knuffde Majostorovic omkull Pinones-Arce och straff dömdes. Vänsterfotade Zlojutro klev fram, men la en dålig straff, som Stamatpoulos räddade enkelt.

Öster pressade på i slutet för att få kvitteringen och en poäng med sig. Pavey fick den bästa chansen. Ett inlägg som engelsmannen störtade emot, men bollen gick stenhårt i ribban och senare resulterade det till en inspark.

AIK inkasserade sin tredje vinst denna säsong och Öster är nu uppe i fem raka förluster.