Officiellt: Seydou Keita skriver på för Eljaish SC

OS final fotboll TV kanal - vilken kanal sänder OS-finalen fotboll? Damer/Herrar 2016!

Eljaish SC från Qatar har värvat den meriterade Seydo Keita

Seydou Keita är en väldigt uppskattad spelare i både Frankrike och Spanien efter sina år där. De två senaste åren har han dock tillhört Roma men karriären är inte slut än då Keita provar på ett nytt äventyr i Qatar.

Det finns spelare som får de stora rubrikerna och är ute efter de stora rubrikerna. Det finns också spelare som gör sitt jobb, är lojala och sällan söker uppmärksamheten. Seydou Keita är ett praktexemplar på den senare typen av spelare då han blev en ikon i Barcelona under sina fyra år i klubben.

Mittfältaren från Mali var aldrig stjärnan eller den som fick rubrikerna i ett stjärnspäckat Barcelona. Han var ändå en av de mest lojala spelarna och hade en extremt hög lägstanivå. Den tog han också med sig till Roma där han spelade fotboll mellan 2014 och juni i år. Därefter har han varit klubblös fram till nu. Nästa äventyr väntar nämligen i Qatar och Eljaish SC.

Klar för fem månader

Eljaish SC bekräftar på sin twitter att Seydou Keita har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med januari 2017. 37-åringen kommer bära nummer 24 i hans nya klubb som kommer från Doha i Qatar.

Keita har gjort över 400 matcher i La Liga, Ligue 1 och Serie A samtidigt som han gjort 102 landskamper för sitt Mali.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply