bet365

Officiellt: Santa Cruz återvänder till La Liga

Roque Santa Cruz lånas tillbaka till Malaga säsongen ut

Så sent som i januari lämnade Roque Santa Cruz Malaga för att spela för mexikanska Cruz Azul. Endast sju månader senare återvänder den rutinerade anfallaren till Malaga resten av säsongen.

Roque Santa Cruz slog igenom som en ung, lovande centertank i Bayern München under de tidiga åren av 2000-talet. Den väldige anfallaren från Paraguay var aldrig en superstjärna i Tyskland men han var en stabil utfyllnadsspelare som garanterade 10 mål per säsong och en helhjärtad inställning med sitt target-spel.

Efter Bayern München bar det av till Blackburn och där gjorde han det så bra att Manchester City köpte honom, och det var precis i början av klubbens miljardsatsning. Succén i Man City uteblev och Santa Cruz började fara runt lite här och där i världen. Det blev utlåningar till Real Betis, Blackburn och Malaga innan han flyttade till Cruz Azul i januari 2015. Men redan nu återvänder han till den spanska solkusten och Malaga.

Lånas ut säsongen ut till Malaga

På sin officiella hemsida bekräftar Malaga att Santa Cruz kommer spela för klubben till och med juni 2016. Anfallaren har tidigare gjort 17 mål på 74 framträdanden i La Liga för Malaga.

Han har också spelat 106 landskamper för sitt Paraguay sedan debuten 1999. På dessa matcher har det blivit 32 mål.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply