Officiellt: Pär Hansson lämnar Helsingborg

Pär Hansson lämnar HIF för nya äventyr

I sju år har Pär Hansson, 29, varit ordinarie målvakt för Helsingborgs IF. Men nu avslöjar klubben via deras officiella hemsida att målvakten väljer att lämna Skåne för att ta nästa steg i karriären.

Det är ännu oklart vilken klubb Pär Hansson, 29, kommer representera härnäst. Men under tisdagskvällen meddelade Helsingborgs IF, via deras officiella hemsida, att målvakten lämnar klubben efter säsongens slut. Hansson lämnar efter att ha skrivit in sig i klubbens historieböcker.

– Det har varit en fantastiskt tid. Jag trodde aldrig, när jag drömde som åttaåring, att jag skulle spela i Helsingborg och komma så här långt. Det har varit en grym resa på alla sätt och vis, från att jag kom hit som 14-åring till idag, säger Pär Hansson.

Var med och vann SM-guld 2011

Den 6 april 2009, vid 22 års ålder, debuterade Hansson för HIF i en match mot IFK Göteborg hemma på Olympia. Sedan dess har han varit ordinarie mellan stolparna och bara missat ett fåtal matcher på grund av sjukdom eller avstängning. Sedan 2011 har Hansson också varit lagkapten för Helsingborg.

Sammanlagt blev det 273 matcher i Helsingborgs A-lag, varav 192 i Allsvenskan, för den svenske burväktaren. Ett SM-guld, två cupguld och två supercuptitlar står också på meritlistan, utöver utnämningen till Årets HIF:are 2011. Pär Hansson gjorde fem A-landskamper för Sverige under sin tid i Helsingborgs Idrottsförening.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply