Officiellt: MFF rustar truppen – värvar HIFs förra skyttekung

Nikola Djurdjic lånas in av Malmö FF säsongen ut

Åge Hareide tog in Nikola Djurdjic på lån höstsäsongen 2012 och där blev det stor succé för serben. Nu gör norrmannen samma värvning ännu en gång, Djurdjic på lån hösten ut.

De flesta trodde att Johan Wiland skulle presenteras som ny målvakt för Malmö FF när klubben kallade till presskonferens klockan 13:00. Så blev inte fallet utan sportchefen Daniel ”Ninja-Danne” Andersson chockade alla med affären av en anfallare istället för en målvakt. Nu handlade det alltså om Nikola Djurdjic och inte en målvakt.

Den 29-åriga Djurdjic tillhör alltså Bundesliga-laget FC Augsburg som slutade på en överraskande femteplats i Bundesliga. Djurdjic började som ordinarie anfallare i Augsburg berättar han under presskonferensen, men under vintern och våren var han en sporadisk inhoppare för klubben. Det blev bara ett mål förra säsongen för Djurdjic.

Uttrycker sin glädje att spela under Hareide igen

Under presskonferensen förklarar Djurdjic hur lycklig han är över att spela under Hareide igen som han gjorde för Helsingborg under sex månader hösten 2012. Han menar också att hans bästa position är som släpande anfallare, men att han kan spela på de flesta offensiva positioner.

Djurdjic kommer bära nummer 28 på ryggen i den himmelsblå tröjan. Den första träningen med laget kommer att göras på onsdag och därefter väntas han vara spelklar redan mot GIF Sundsvall lördagen den 25e juli.

Djurdjic gjorde stor succé för Helsingborgs IF under hösten 2012. Han gjorde 10 mål på 11 Allsvenska matcher och 4 mål på 8 matcher i gruppspelet i Europa League

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply