Officiellt: Tottenham-kaptenen till Sunderland

Younes Kaboul blir Sunderland fjärde värvning i sommar

”Black cats”, som de också kallas, lyckades återigen överleva ännu en bottenstrid. Nu rustar Sunderland upp för kommande säsong i hopp om att undvika ännu en nagelbitar till säsong. 

Sunderland AFC har gjort klart värvningen av försvararen Younes Kaboul från Tottenham Hotspur. Den tidigare franske landslagsmannen kritade på ett fyra-års kontrakt med klubben.

Fjärde värvningen i sommar

Kaboul blir Sunderlands fjärde värvning under sommarens transferfönster efter att dem rödvit-randiga tidigare gjort klart med Sebastian Coates, Adam Matthews och Jeremain Lens.
– Jag är väldigt glad över att vara en Sunderland-spelare och det är en ära att få spela för denna klubb, sa Kaboul till Sunderlands officiella hemsida innan han fortsatte vidare med hyllningarna.
– Jag vill tacka Lee Congerton[Sunderlands sportchef] och huvudtränaren för att ha gjort denna flytt möjlig. Jag kan inte vänta på att få spela framför Sunderland-supportrarna.

Champions League-spelare

Younes Kaboul är en mycket erfaren spelare. Den 29-årige mittbacken har erfarenhet från såväl Europa League som självaste Champions League. Något Sunderland-bossen Dick Advocaat är väl medveten om.
– Han är en mycket erfaren spelare, vilket är det vi behöver. Han har visat det under sin tid i Tottenham och han kommer att bli ett väldigt bra tillägg till vår trupp, sa Advocaat om värvningen enligt klubben hemsida.

Även sportchefen stämmer in i körerna och menar att mittbacken är en spelare för den moderna fotbollen.
– I Younes har vi en etablerad Premier League-spelare med fart och kraft, vilket är egenskaper som krävs i det moderna spelet. Vi är väldigt glada över att han har gått med på att komma till klubben och han kommer att erbjuda god konkurrens till truppen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply