bet365

Officiellt: Markkanen till Finland

bet365

Förre AIK-spelaren Eero Markkanen är klar för ny klubb

Det blir inget AIK för Eero Markkanen den här säsongen, anfallaren har skrivit på ett korttidskontrakt med finska RoPS. 

För ungefär en månad fick Eero Markkanen, 24, lämna Real Madrid. Anledningen ska ha varit att finnen ska ha kommit tillbaka efter sin semester med en övervikt på 18 kilo. Nu har han skrivit på ett kontrakt med finska ligatrean RoPS säsongen ut.

”AIK är min klubb”

Även om det inte blev något kontrakt med AIK, som försökte värva anfallaren, är det dock inte uteslutet att det är där Markkanen hamnar när kontraktet med RoPS gått ut.

– Jag hade möjlighet att gå till olika länder, men AIK kändes bäst. För tillsammans med JJK är AIK min klubb. Jag ansökte om ett särskilt tillstånd, men jag beviljades inte det av tydliga skäl. Men det var verkligen konstigt att Svenska Fotbollförbundet pratade med media om det istället för med mig, AIK eller min agent, säger 24-åringen till Orsasport.com. 

”Fantastiskt att träna under Zidane”

Trots att anfallaren inte håller med om anklagelserna om övervikt, har han inga hard feelings mot Madridklubben. Bland annat njöt han av att få spela under en viss klubblegendar.

– Det var allvarliga anklagelser, men det är så löjligt att det blev roligt, säger Markkanen och fortsätter.

– Att jag tränade individuellt med honom (Zinedine Zidane) var ganska overkligt. Jag har mycket att tacka honom för. Jag ångrar inte mitt beslut att gå till Real Madrid, även om det känns dåligt att jag fick lämna, säger Markkanen.

 

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply