Officiellt: Galloway får nytt kontrakt

Efter briljant uppvisning mot Chelsea

Evertons manager Roberto Martinez lovordar den 19-årige vänsterbacken och bekräftar att han planerar att ge Galloway ett nytt kontrakt.

Brendan Galloway, 19, har gjort en hastig utveckling. Han kom till Everton från MK Dons förra sommaren och gjorde två seniormatcher i slutet av säsongen. Denna säsong har han fått spela fyra, som ersättare för skadade Leighton Baines och Bryan Oviedo och gjort så bra ifrån sig att Roberto Martinez reagerar.

– Vi har alltid känt att Brendan har haft den potentialen – därför såg vi till att lägga mycket kraft på att få hit honom från MK Dons, där vi kände att han fått en väldigt bra utbildning, säger Blues tränaren till evertontv.

– Vad som också stämmer är att han har utvecklats snabbare än vad vi förväntade oss – och det står hans egen personlighet och karaktär för.

Galloway var enastående i Evertons 3-1 vinst mot Chelsea i helgen och var den som levererade crossen till Steven Naismiths första mål. Nu vill Everton erbjuda vänsterbacken ett förlängt och förbättrat kontrakt för att reflektera hans status i klubben.

– Inget stör honom, han är alltid redo att förbättra sig, alltid redo att ställa upp och, i klubben vill vi alltid göra samma sak: när vi ser en spelare som ligger före sitt program, det måste belönas, säger Martinez.

– Det kommer inte bli det sista kontraktet, det är bara nästa steg och vi förväntar oss att Brendan kommer fortsätta med sin utveckling över säsongen och åren som kommer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply