Officiellt: Gabi förlänger med Atlético Madrid

Atlético Madrid har förlängt Gabis kontrakt

Gabi har varit en instrumental del av det lagbygget Atlético Madrid byggt upp de senaste fem åren. Nu har lagkaptenen också förlängt sitt kontrakt med Atlético Madrid med ytterligare ett år.

Atlético Madrid kan numer räknas in som en av de de stora i Spanien. Tillsammans med Barcelona och Real Madrid dominerar man både den spanska ligafotbollen och cupfotbollen i Europa. Det är verkligen ett imponerande lagbygge Diego Simeone byggt upp med ryggradsspelare som Diego Godin, Gabi och Antoine Griezmann.

Man försöker ändå förstärka laget även om det redan nu är extremt bra. Det går prat om både Santi Cazorla vars kontrakt går ut i sommar och José Callejon som imponerar i Serie A. Då måste klubben först klara sig undan ett eventuellt transferförbud först. Deras nästa förstärkning blev heller inte en värvning – det blev istället en förlängning med lagkaptenen Gabi.

Förlänger kontraktet med ett år

Gabi hade tidigare ett kontrakt som gick ut i juni 2017. Hans nya kontrakt sträcker sig ett år längre, till juni 2018. Det har Atlético Madrid bekräftat på sin officiella hemsida.

33-åringen har gjort drygt 220 matcher i La Liga för Atlético och en handfull ytterligare i de olika cuperna. Det har dock aldrig blivit någon landskamp för spanjoren Gabi.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply