bet365

Officiellt: Atlético förlänger med mittfältstalangen

Atlético-mittfältaren skriver på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig till sommaren 2020, ett år längre än sitt gamla kontrakt.

Atlético Madrid fortsätter att säkra framtiden genom att förlänga med sina yngre spelare, under tisdagsmorgonen offenttliggjordes Saúls kontraktsförlängning med den rödvita klubben vilket innebär att 20-åringen kommer att stanna i klubben till och med 2020. Saúl som kom till Atlético vid 15 års ålder började spela i Cadete och har därefter både spelat i Juvenil och Atlético B där han tillsammans med Óliver Torres var lagets mest talangfulla spelare. de båda har även skördat framgångar med de spanska ungdomslandslagen och de båda var bland annat med och vann U19-EM i Estland för tre år sen. Saúl är även en av de viktigaste spelarna i det spanska U21-landslaget där han är kapten.

Växt ut till en viktig spelare

Den Elche-födde mittfältaren debuterade i a-laget den 8 mars 2012 när han slog Besiktas på hemmaplan i Europa League (3-1). Den nästkommande säsongen fick Saúl spela i samtliga turneringar som klubben spelade i och gjorde sin ligadebut mot Sevilla på Ramón Sánchez Pizjuán där man vann med 0-1 i april 2013. Den kommande säsongen skulle komma att vara väldigt viktig för Saúl då han lånades ut till Rayo Vallecano där han fick mycket speltid och kunde utvecklas på a-lagsnivå. Saúl var en av lagets viktigaste spelare i Paco Jémez lagbygge och hjälpte laget att hålla sig kvar i den spanska högstadivsionen. När 20-åringen därefter återvände till Calderón fick han chansen att spela i båda matcherna mot Real Madrid i den spanska supercupen, en från start och en som avbytare.

Denna säsong har Saúl fått spela 32 matcher vara 21 i ligaspelet och har gjort fyra mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply