Officiellt: Arsenal värvar Alex Crean

Förre Celtic-talangen Alex Crean är klar för Arsenal

Arsenal driver en mycket framgångsrik ungdomsakademi på ett målmedvetet sätt. Den senaste rekryteringen till deras U18-lag är den förre Crystal Palace- och Celticmålvakten Alex Crean.

Arsenal är alltid ute efter färsk talang och blivande storstjärnor i Premier League. Just nu har man spelare som Alex Iwobi, Hector Bellerin och Chris Willock som håller på att slå sig in i A-laget efter att ha gått genom den egna akademin. Andra talanger som man vill värva till akademin inkluderar svensken Joel Asoro, en brasiliansk jättetalang m.fl.

Utöver det har man även ögonen öppna på Real Madrids stjärnanfallare Karim Benzema, men frågan är om man kommer köpa en anfallare eftersom Alexis Sanchez just nu gör succé på den positionen. Arsenals senaste nyförvärv är kanske inte det mest omtalade köpet i England, men det är en spännande värvning av målvakten Alex Crean.

Ansluter från Bromley

Alex Crean är uppvuxen i södra London där han representerade Crystal Palace fram till förra sommaren. Därefter provade han på spel i Celtic i drygt ett halvår, innan han återvände till London för spel i Bromley som huserar i femtedivisionen i England som heter National League.

Trots att Crean är född år 2000 satt han på bänken i flera matchen för Bromley i ligan förra säsongen när klubben klarade nytt kontrakt som nykomlingar.

Under fredagen bekräftade Arsenal att man har plockat in Crean på ett professionellt kontrakt som sträcker sig över tre år. Han kommer dock till att börja med spela i klubbens U18-lag, men han har alltså ännu inte fyllt 17 ens.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply