Milan in i jakten på Mahmoud Dahoud

Milan in i jakten på Mahmoud Dahoud

Mahmoud Dahoud – ett hett namn på transfermarknaden

Den tyske mittfältaren som slagit igenom i Borussia Mönchengladbach är jagad av flera storklubbar i Europa och det senaste namnet på listan är AC Milan.

Det är inte många lag som gått miste om Mahmoud Dahouds framfart i Bundesliga där han representerar Borusia Mönchengladbach. Den tyske U21-landslagsspelaren har denna säsong stått för flera väldigt fina insatser båda i ligaspelet och i Champions League och nu jagas den Syrien-födde spelaren av flera storklubbar.

Lag som Juventus, Borussia Dortmund och Liverpool sägs alla ha hört av sig till Gladbach för att köpa loss spelaren vars kontrakt går ut 2018, och nu har en ny klubb lags sig i kampen om spelarens underskrift. Enligt flera italienska medier ska AC Milan, som är på väg att få nya ägare, ha gett sig in i jakten på en värvning av spelaren som fyller 21 år i januari.

Spelaren klausul sägs ligga på 8,5 miljoner pund, en summa som de flesta storklubbar inte ska ha några större problem med att betala.

Galliani inte säker på Donnarummas framtid

Supertalangen ses som Gianluigi Buffons ersättare i landslaget och har kontrakt med Milan till och med 2018, en kontraktsperiod som gör att Juventus försöker utnyttja situationen. Tidigare har det sett näst intill omöjligt ut för den gamla damen att värva målvakten men efter att Adriano Galliani uttalat sig om klubbens planer börjar allt fler tveka på att man förlänger kotraktet med målvakten från  Castellammare di Stabia.

– Jag hoppas att det nya kontraktet kommer skrivas på när han är i rätt ålder (när han fyller 18 år), säger Galliani till MilanNews.

– Jag hoppas och tror han kommer stanna i Milan. Raiola vill veta klubbens planer och ambitioner och vilka ägarna är. Vi har en väldigt bra relation med både Gigio och Raiola. Just nu väntar vi på att försäljningen av klubben ska gå i hamn.

Donnaruma gjorde sin debut i Milan startelva i oktober förra året och har denna säsong spelat samtliga 16 matcher för AC Milan i Serie A.

AC Milan möter Atalanta på lördag med start klockan 18:00.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply