Man Utd intresserade av portugisisk mittback

Van Gaal söker förstärkning till sin skadedrabbade defensiv

Manchester United är intresserade av att lägga ett £6 miljoner bud på Sporting Lissabons Paulo Oliveira i januaris transferfönster.

Louis van Gaals trupp är för tillfället tunn på den defensiva fronten. Med både mittbackarna Marcos Rojo och Luke Shaw såväl som Phil Jones borta på grund av skador har LVG inte mycket att välja på. Daley Blind har gjort det bra på den centrala defensiven tillsammans med Chris Smalling, men ett permanent alternativ hade varit att föredra. Enligt rapporter från The Daily Mirror ska van Gaal ännu en gång ha vänt blicken mot Portugal och Sporting Lissabon, där han förra året värvade just Marcos Rojo. Denna gång handlar det dock om den 23-årige mittbacken Paulo Oliveira. Oliveira flyttade till den portugisiska huvudstaden i maj 2014 från Vitoria Guimaraes som en trolig ersättare för Rojo, som några månader senare flyttade till Old Trafford.

Sedan hans ankomst till Lissabon har Oliveiras utveckling bara gått framåt. Förra året spelade han 40 matcher i alla tävlingar och denna säsong har han hittills spelat 90 minuter i varje match för Sporting. Trots att han bara är 23 år har han redan ett stort inflytande i laget. Sporting Lissabon innehaver den delat bästa defensiven i Portugals högsta liga. Oliveira var även en del av det lag som Portugal skickade till U21 EM i somras och som favorittippade tog sig ända till final, där de besegrades av Sverige.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply