Mamadou Sakho drar vidare till Spanien och La Liga?

SEVILLA OCH BOURNEMOUTH ÄR INTRESSERADE

Liverpools mittback Mamadou Sakho är inte önskad hos tränaren Jürgen Klopp. Och enligt uppgifter kan flyttlasset nu gå till Spanien och Sevilla FC, som ska ha kontaktat Liverpool om ett köp. 

Sakho kom som ett superlöfte till Liverpool från Paris Saint-Germain sommaren 2013, och  prestationerna på plan har generellt varit väldigt lovande under hans tid i klubben. Men fransmannen hamnade i en fejd med tränaren Jürgen Klopp i somras och har även blivit anklagad för doping, och den här säsongen har speltiden varit i princip obefintlig. Därför vill Liverpool göra sig av med Sakho, och medierna har varit påstridiga och påstått att bland annat en flytt till engelska toppkonkurrenter kan vara aktuellt, samt även en återkomst till PSG. Nu uppger sajten Goal.com att spanska klubben Sevilla varit i kontakt med Liverpool om en värvning, men 26-åringen jagas även av klubbar som Galatasaray och engelska ligakonkurrenterna Bournemouth och Southampton. Bournemouth uppges vilja ersätta backen Nathan Ake, som nyligen gick till Chelsea, med just Mamadou Sakho. Eddie Howe, tränaren i Bournemouth, har en god relation till Liverpool då han tidigare köpt loss både Jordon Ibe och målvakten Brad Smith.

PETAD TILL U-LAGET

Situationen för Sakho är inte optimal i Liverpool, då han har fått spela för U23-laget sedan i somras, och en flytt nu i januari vore bäst för båda parterna. Klopp vill även ha in extra pengar för framtida värvningar, och klubben har varit tydlig med att Sakho ska köpas loss och inte lånas ut överhuvudtaget.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365