Liverpool intresserade av Thomas Vermaelen

Liverpool intresserade av Thomas Vermaelen

Spelade tidigare för rivalerna

Merseysidelaget Liverpool sägs vara intresserade av att värva Barcelonas mittback Thomas Vermaelen som inte har lyckats med att göra något större intryck i Spanien och vill tillbaka till England.

Thomas Vermaelen valde att, efter fem år i England och Arsenal där han hade vuxit till att bli ett stadigt mittbackslås att räkna med, 2014 genomföra en transfer till Spanien och de spanska ligamästarna Barcelona istället. En transfer som såhär i efterhand ser lite lätt dumdristig ut. Det har nämligen enbart blivit 11 matcher för belgaren på två år och förståeligt nog har han uttryckt en önskan om att få återvända till England.

Liverpool har det lite svajigt i den defensiva delen av sitt lag och kollar sig runt efter en stadig figur med auktoritet som kan hålla ställningarna därbak. Goal rapporterar att Merseysidelaget ser den före detta Arsenalförsvararen som en möjlighet att förstärka deras trupp. Jürgen Klopp söker efter någon som kan hålla tätt och den 30årige mittbacken är ett mycket möjligt val.

Dock så skall även West Ham hålla ögonen på den belgiske landslagsmannen och tränare Slaven Bilic ser även han Vermaelen som ett utmärkt val av mittback. Den belgiske landslagsmannen själv skall enligt rapporter också föredra en flytt till West Ham i sin sökan efter a-lagsfotboll i England.

Sin karriär inledde Vermaelen i Ajax 2003 och det blev sex år med det holländska laget och en Eredivisietitel innan han gjorde flytten över till England och Arsenal. Där var han med och vann FA cupen innan han flyttade till Spanien och Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply