bet365

Linus Wahlqvist aktuell för Aston Villa, Sunderland och Watford

IFK Norrköpings Linus Wahlqvist kan hamna i Premier League

När IFK Norrköping skrällde sig till SM-guld i år var Linus Wahlqvist en av de mest tongivande spelarna. Nu kan 18-åringen hamna i Premier League i januari, trots att han har öppnat för att stanna i östgötaklubben. 

Linus Wahlqvist kan hamna i Premier League efter årsskiftet efter en mycket fin säsong i IFK Norrköping, som vann Allsvenskan 2015. Han var en utav nyckelspelarna när Janne Andersson och hans mannar fick lyfta Lennart Johanssons pokal. Det är transfermarktweb.com som kommer med uppgifterna om att det finns engelskt intresse för den 18-årige högerbacken.

Aston Villa, Sunderland och Watford jagar Linus Wahlqvist

Det ska vara klubbarna Aston Villa, Watford och Sunderland som är intresserade av distansskyttens tjänster. Enligt uppgifterna ska man vilja knyta till sig U21-landslagsmannen redan när januarifönstret öppnar, och om klubbarna triggar igång ett budkrig lär Peking jubla hela vägen till banken.

Enligt uppgifterna skulle han kunna kosta så mycket som 2 miljoner euro, det vill säga ungefär 19 miljoner kronor.

”Ska bli kul att spela Champions League”

Wahlqvist själv har dock öppnat för att stanna i Norrköping, då han vill hjälpa laget att göra en ”Malmö FF” och kvala in till Europas största klubblagsturnering.

– Som det ser ut nu (stannar jag i IFK Norrköping), ja. Jag har tre år kvar och det ska bli kul att spela Champions League-kval med IFK Norrköping, säger han enligt Fotbollskanalen.

Det återstår att se om chansen att eventuellt få spela i en av världens största ligor är tillräckligt för att locka bort Wahlqvist från möjligheten att spela Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply