Konstantin Rausch fixade segern åt Hannover

FC Augsburgs fina nyårsform höll inte hela vägen när Hannover 96 kom på besök på lördagseftermiddagen. Konstantin Rausch gjorde bortalagets båda mål i den andra halvleken, när de Die Roten segrade med 0-2.

Det var dock hemmalaget som var det klart hetare och bättre sådana, i mötet på SGL Arena. Man hade en god press och fick mycket kvalitativa avslut på målvakten Zieler, som dock skulle få hålla nollan på lördagen. Den första halvleken slutade mållöst, 0-0, men mycket talade för att det var hemmalaget som skulle öppna målskyttet.

Så blev det dock inte. I den 61:a matchminuten var det nämligen de grönklädda gästerna som skulle sätta sig i förarsätet. Efter att bollen studsat likt ett flipperspel i Augsburgs straffområdet, kunde till slut Konstantin Rausch placera in 1-0 bakom Mohamed Amsif.

De vitklädda jagade nu en välförtjänt kvittering, men lyckades inte få hål på den storspelande bortamålvakten. Istället tog bortalaget vara på sina målchanser och kunde göra 0-2. Sébastien Pocognoli hittade med en passning till sin lagkamrat Rausch som på en studsande boll elegant kunde lobba in 0-2 som blev det slutgiltiga resultatet.

Hannover tog därmed en viktig trepoängare i det så otroligt jämna mittenriket, där du nu skiljer två poäng mellan tian Hannover och femman FSV Mainz. Augsburg hade chansen att dryga ut sitt avstånd ner till nedflyttningsplats, men har fortfarande en lucka på fyra poäng ned till nästjumbon TSG Hoffenheim som föll med klara 3-0 borta mot Schalke.