John Guidetti: ”Älskar sättet som laget spelar fotboll”

John Guidetti: "Älskar sättet som laget spelar fotboll"

MADRID. På onsdagskvällen stod John Guidetti och hans Celta Vigo för en jätteinsats när man slog Atlético Madrid på Vicente Calderón. Svensken stod för ett drömmål som betydde 1-2 och Silly Season Sverige fick en pratstund med svensken efter matchen.

Grattis till segern, hur känns det?
Fantastiskt, helt underbart.

I den första halvleken fick vi se ett Celta som var lite mer tillbakadraget medan ni var väldigt offensiva de sista 45 minuterna, vad sa Berizzo till er i halvlek?
Vi gick ut och fortsatte att köra på. Vid 1-1 visste vi att de var tvungna att göra mål och gå uppåt i banan vilket skulle ge oss mer ytor och mer chanser. Vi är ett väldigt bra lag som är spelförande vilket vi även visar idag. Vi är spelförande och dominanta samtidigt som vi skapar chanser och vinner borta mot ett av världens bästa lag.

Beskriv din egen insats och målet?
Min insats var helt okej. Vid målet vänder jag upp och trycker till och den sitter där den ska. Det är en fantastisk dag för mig och fantastiskt lag för klubben men det gäller att fortsätta jobba. Jag tränar extra mycket varje dag på min skotteknik och när jag vände upp tänkte jag bara dra till och fick en väldigt bra träff, jag kände direkt att den skulle gå in i mål.

Hur är det att spela i Celta Vigo?
Jag älskar sättet som laget spelar fotboll. Trots att vi är en liten klubb vågar vi gå framåt, vi slog Villarreal borta, Sevilla borta, Atlético borta och Barcelona på hemmaplan samtidigt som vi skapade flera chanser mot Real Madrid. Vi gör det på ett sätt som är intressant för tittaren och spelar på ett sätt som fotboll ska spelas vilket är anmärkningsvärt för en klubb som Celta Vigo. Jag är glad för supportrarnas skulle och är lycklig över att vara en del av detta laget och denna fina säsong.

Tre mål borta mot ett starkt Atlético Madrid…
De skrev i de svenska tidningen för nån dag sen att Atlético Madrid är det bästa laget i Europa när det gäller att inte släppa in mål. Vi gjorde tre och jag kunde gjort ett till men tyvärr blev det inte så. Jag är glad över målet då jag missade ett friläge en tidigare i matchen.

Vad är målet nu?
Vi måste fortsätta som vi gör, det finns ingen slut för detta laget. Vi har en skön stämning i laget och det känns som att vi är en familj. Alla från presidenten till materialarna har en väldigt bra relation med varandra och det gäller att fortsätta och tänka på semifinalerna och vara optimistiska, självklart kommer att vinna det dubbelmötet med. Vi tar en match i taget och härmst är Las Palmas, vi måste tänka på helgens match då alla matcher i La Liga är svåra.

Vad säger du om din egen säsong?
Jag har gjort åtta mål hittills och vill fortsätta att bevisa att jag är glad över att vara här och stolt över att representera klubben. Det är en viktig säsong för mig då vi har EM i sommar så jag vill visa att jag vill vara en del av både Celta Vigo och det svenska landslaget.