Bekräftat: Stevan Jovetic klar för Sevilla

Bekräftat: Stevan Jovetic klar för Sevilla

Går till spanska klubben på lån

Stevan Jovetic blir Sevillas andra värvning när han ansluter till den spanska klubben på lån, med alternativ köpoption, för resten av säsongen och kan komma att debutera redan på torsdag mot Real Madrid i Copa del Rey.

Enligt uppgifter till spansk media, bland annat den spanska tidningen AS, är Inters Stevan Jovetic klar för Sevilla på en låendeal och på väg till den spanska staden för att slutföra affären. Spelaren själv har även lagt ut ett foto på sociala medier med texten ”Sevilla”.

Sevilla ?

Ett foto publicerat av Stevan Jovetic (@sj10___)

Anfallaren hade nyligen gjort klart med sin gamla klubb Manchester City om en övergång till Inter, där han tidigare spenderat en säsong på lån, och enligt Transfermarkt uppges summan ha legat på runt 13,5 miljoner euro. Men nu skall Inter ha andra planer för strikern och skickar honom därmed till förra årets Europa League-vinnare Sevilla fram till slutet på säsongen. Affären har ryktats vara på väg under ett tag, men förhandlingarna har dragit ut på tiden efter oenigheter gällande kontraktet. Kontraktet sägs dessutom innehålla en möjlig köpoption på 14 miljoner euro, som Inter ville göra till en obligatorisk klausul men fick dessvärre inte sin vilja igenom.

Genom denna flytt kommer Jovetic bland annat att återförenas med före detta lagkamraten från Manchester City, Samir Nasri, som även han spelar i Sevilla.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply