Vincenzo Montella: ”Donnarumma kan vinna Ballon d’Or”

bet365
Vincenzo Montella: "Donnarumma kan vinna Ballon d'Or"

Milan-tränaren har mycket hög tro på målvakten

AC Milans målvakt Gianluigi Donnarumma kan komma att vinna Ballon d’Or någon gång under sin karriär säger Milan-tränaren Vincenzo Montella, ett pris som en målvakt inte har vunnit sedan 1963.

AC Milan har en oerhört talangfull målvakt i den blott 17-årige Gianluigi Donnarumma. Tonåringen är tränare Vincenzo Montellas förstaval och Donnarumma har till och med fått spela för det italienska seniorlaget. Det talas om att han är den perfekte arvingen till den legendariske Gianluigi Buffon, Juventus målvakt som även har varit Italiens målvakt i landslaget sedan urminnes tider, och som är en av de bästa målvakterna någonsin.

Donnarummas tränare Montella menar nu på att målvakten även har chansen att vinna det prestigefyllda priset Ballon d’Or någon gång i framtiden, ett pris som mycket sällan vinns av målvakter. Senast en målvakt kammade hem fotbollsvärldens mest prestigefulla pris var ryssen Lev Yashin 1963.

– För mig har Gigio potentialen att vinna Ballon d’Or, sade Montella till Milan Channel via Goal.

– Mycket kommer att hänga på vilket lag han väljer, han har en stor chans att vinna det i en stor internationell klubb likt Milan. Det kommer att hänga på vilken klubb han spelar för och hans prestationer för landslaget, avslutade Montella.

Donnarumma sitter på ett kontrakt till 2018, någonting som många stora europeiska klubbar är väl medvetna om, men Milan kommer göra allt i sin makt för att behålla 17-åringen.

Se även: 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply