IFK Göteborg tog chansen

bet365

IFK Göteborg tog på torsdagskvällen tre viktiga pinnar i jakten på SM-guld. Malmö vann Smålandsderbyt igår och satte press på IFK i guldracet. De blåvita verkade inte känna av någon press utan vann relativt enkelt med 3-1 i Göteborg.

Det kunde inte ha börjat bättre för Änglarna. 1-0 kom redan i tionde minuten. IFK fick ett inkast offensivt på motståndarnas planhalva. Bollen rensades bort, dock inte längre än till Jakob Johansson som slog till med en kanonvolley. Gefle-målvakten Mattias Hugosson hade svårt att se bollen, och den slank in.

2-0 skulle också komma. Lasse Vibe slog ett fint inlägg som nådde fram till Philip Haglund. Han kom in precis framför Gefle-målvakten, fick upp en fot och petade iskallt förbi bollen på volley. Detta skedde i den 24:e matchminuten.

Att det var Göteborgs match målmässigt, det var det ingen tvekan om. 3-0 skulle också komma, redan i den 29:e minuten. Samme Lasse Vibe skulle stå för ännu en assist. Han sprang ned mot kortsidan och slog ett inlägg bak till straffområdslinjen. Väl där mötte Sam Larsson upp med en bredside-volley och 3-0 var ett faktum. Bollen var väl placerad i Hugossons högra hörn.

Gefle spelade dock upp sig. Tyvärr inte bättre än att de bara skulle få in ett så kallat ”tröstmål”. Jakob Orlov satte 3-1 väldigt distinkt i den 39: minuten, fint assisterad av Jonas Lantto. 

Göteborg flåsar nu rejält i nacken på Malmö. Man ligger endast en poäng bakom och en väldigt spännande guldstrid i Allsvenskan väntar.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply