Officiellt: Högmo blir norsk förbundskapten

Per-Mathias Högmo har verkligen styrt upp sitt Djurgården, sedan han tog över efter Magnus Pehrsson i maj. Nu tappar dock Stockholmslaget sin succétränare, då han är klar för det norska landslaget som förbundskapten.

– Jag känner mig otroligt motiverad att börja som förbundskapten. Detta är ett jobb jag har kämpat för i hela min karriär. Jag är en innovativ och nytänkande person som vill sätta min prägel på hur Norge ska spela, säger han till förbundets hemsida.

Högmo ser fram emot de utmaningar som väntar, och han har klart för sig vad målet är.

– Målsättningen är att Norge ska kvalificera sig för EM-slutspelet i Frankrike 2016. För att klara det måste vi förnya oss samtidigt som vi föra vidare det bästa från dagens landslag, säger Högmo.

Några som inte ser lika positivt på saken är förstås Djurgården själva.

–  Det är naturligtvis mycket tråkigt att en så kompetent person som Per-Mathias lämnar tränarrollen i Djurgården, men desto roligare att han kommer att vara kvar i föreningen i en annan roll. Med Per-Mathias har vi fått in än mer professionalism och trygghet i A-laget men även i föreningen som helhet. Det norska landslaget kan glädjas åt en ypperlig rekrytering, säger Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen till klubbens hemsida. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply