Götze och Lewandowski räddar Dortmund

BVB-coachen Jürgen Klopp rörde kraftigt om i startelvan efter 0-0 i Champions League-kvartsfinalen mot Malaga. Med Langerak (målvakt), Leitner, Bender, Sahin, Bittencourt, Hoffman och Schieber hade han 7 nya spelare på plan från starten. Piszczek, Kehl, Gündogan, Götze och Lewandowski fick sitta på bänken medan målvakten Weidenfeller och Reus inte ens stod med bland reserverna.

Mot Dortmunds B-Lag såg Augsburg defenitivt en chans att plocka poäng men agerade från starten ängsligt inför 80.400 åskådare i den slutsålda Signal Iduna Park. I tjugoandra minuten hände det, Verhaegh stod fel och Bittencourt slog en passning till Leitner som skickade vidare den till Schieber som la in den i vänstra hörnet, 1-0 Dortmund.

Men 2 minuter innan pausen slog Augsburg till. Baier la ett fint volleyskott från 20 meters avstånd som reducerade till 1-1. Endast 2 minuter senare kom sedan Voght som la ett fint högerskott efter en bra passning från Werner.

Det såg mörkt ut för Dortmund när första halvleken slutade. Men Klopp gjorde inga tecken på att byta. Men sedan i femtioandra minuten valde han att ta ut Bittencourt och Leitner för Götze och Lewandowski. Ett byte som Dortmund tjänade på. Efter 12 sekunders speltid la Lewandowski en bra crossboll som kom perfekt till Hofmann som passade vidare till Schieber som gjorde 2-2.

I den sextiofjärde minuten fick Dortmund en frispark, som Götze med finess la som inlägg till Subotic i straffområdet som la in den för 3-2. Stämningen hade nu kommit tillbaka till Signal Iduna Park och höll i sig hela vägen till Nittioandra minuten när Götze dribblade sig igenom hela motståndarförsvaret och 20-åringen sedan bara la fram bollen till Lewandowski som la in den till slutresultatet 4-2.