Gefle krossade Brommapojkarna på Strömvallen

Matchen började lite svajigt för både Gefle och BP. Båda lagen hade mycket boll men varken hemma eller bortalaget hittade någon bra målchans. BP hittade ett bra läge med ungefär kvarten spelad men bollen räddades. 1-0-målet kom till Gefle efter 22 minuter. Det var en frispark som sköts i muren, men på returen klippte Jens Portin till och bollen seglade in i bortre krysset. Hemmalagets första skott på mål blev en riktig pärla. Gefle fick också in ett till mål innan paus. Kaptenen Marcus Hansson nådde högst på en hörna och nickade in 2-0 efter 36 minuter. Det resultatet stod sig till pausvilan.

Hemmalaget fick också in 3-0 tidigt i andra halvlek. Brommapojkarna slarvade. Bollen studsade helt enkelt inte deras väg, och Marcus Hansson kunde enkelt stöta in sitt andra för kvällen. Resten av matchen var ganska händelselös, där bortalaget förde spelet. Det ända läget efter målet fick Petrovic, men det var helt enkelt inte Brommapojkarnas dag och Sasa Sjanic kunde avvärja. Gefle vann matchen med hela 3-0 och klättrar upp på en 11:e plats. BP ligger kvar på 15:e plats.