Kaptenens mål sänkte HIF

Fyra poäng. Det var vad både Elfsborg och Helsingborg hade när man klev in på Borås Arena för att spela Allsvenskans fjärde omgång. Vinnarna skulle haka på i toppen, medan förlorarna hamnar i nedre delen av tabellen.

Elfsborg tog tag i matchen tidigt, men trots relativt stort övertag lyckades man inte vaska fram några chanser. Helsingborg däremot spelade sig mer och mer in i matchen, då David Accam såg pigg ut och utmanade Elfsborgs försvaret.

Minuten före halvtid skulle dock matchens första mål ramla in, och det var Elfsborg som tog ledningen genom kaptenen Johan Larsson. Bollen hamnade hos honom, och han klipper till med ett lustigt avslut som studsar in via HIF-försvarare. Pär Hansson hade ingen chans i bortalagets mål, och halvtidsresultatet 1-0 var ett faktum.

Detta skulle också bli slutresultatet, då den andra halvleken förblev mållös, men det grämer sig inte Elfsborg över. Man seglar nu upp på  en femteplats med en poäng upp till Kalmar på andra platsen och fem poäng bakom serieledande Malmö FF.