bet365

Freiburg mot Europa

På söndagseftermiddagen drabbade två strecklag samman på Mage Solar Stadion i Freiburg, för att spela av den tredje sista matchen i tyska Bundesliga. SC Freiburg jagar en Europaplats i toppen, medan FC Augsburg kämpar för fast mark i botten. 

Men det var hemmalaget och europajagande SC Freiburg som skulle få sina drömmar delvis uppfyllda. I en jämn och tajt tillställning inför 24 000 åskådare, skulle Cedric Makiadi sätta 1-0 efter halvtimmen spelad. Först var det Jonathan Schmid som avfyrade bössan från en snäv vinkel och returen som Manninger släppte, gick rakt till Makiadi som styrde in ettan från nära håll.

Augsburg var hungriga efter ett mål och kunde vid poäng eller seger på söndagen, för första gången sedan inledningen, nå fast mark. Så blev det dock inte, när en välspelande Baumann stod ivägen i hemmamålet. Man var vid ett flertalet gånger nära att kvittera men ineffektiviteten från den gågna säsongen lyste igenom.

Efter halvtidsvilan skulle Freiburg utöka ledningen. Max Kruse snurrade ett varv innan han hittade Jonathan Schmid i djupled, som elegant placerade in tvåan bakom gästernas burväktare Alexander Manninger. Ett förgäves kämpande Augsburg fick inget reduceringsmål och fick efter 90 minuter se sig slagna av ett hemmastark Freiburg, som nu ligger på en bekväm sjätteplats, med tre poäng framför HSV. Augsburg däremot, huserar efter 32 spelade omgångar på samma poäng som Fortuna Düsseldorf men med en sämre målskillnad. Ned till degradering är det bara två poäng, då TSG Hoffenheim innehar nästjumboplatsen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply