Genoa tog livsviktig seger – Pescara ute ur Serie A

På förhand var matchen mellan Genoa och Pescara en hyperviktig match, det var Pescaras sista chans att kriga sig kvar i Serie A och Genoa behövde komma upp över nedflyttningsstrecket. Genoa verkade hantera matchens förutsättningar bäst och tog ledningen efter 19 minuter genom Antonio Floro Flores. 2-0 kom tio minuter senare när Marco Borriello gjorde mål och hoppet om att rädda sig kvar i Serie A var långt bort för Pescara.

Men då reducerade Giuseppe Sculli för gästerna och gav hopp till Pescara efter 35 minuter. Hoppet levde i tjugo minuter till in i matchen tills Marco Borriello utökade Genoas ledning till 3-1. Då var matchen nästan avgjord.

Om den inte var avgjord vid 3-1 och så blev den det när Andrea Bertolacci gjorde 4-1 för Genoa som tog hem vinsten i denna livsviktiga match. Pescara är nu klart för Serie B nästa säsong och med sina svaga 22 poäng är man tretton poäng bakom Genoa som tog sig upp på 17:e plats förbi Palermo som förlorade mot Juventus.