Tottenham och Chelsea kämpar om Michy Batshuayi

Tottenham och Chelsea kämpar om Michy Batshuayi

Båda Londonklubbarna riktigt intresserade

Många rykten har cirkulerat kring Marseilles anfallare Michy Batshuayi och vart han kan komma att hamna i sommar, med Londonklubbarna Tottenham Hotspur och Chelsea samt Crystal Palace som största intressenterna.

Marseilles anfallare Michy Batshuayi har länge kopplats med en flytt bort från det franska Ligue 1-laget. Under den gångna säsongen har han fått spela 50 matcher för Marseille, som har spelat Europa League bland annat, och det har sammanlagt blivit 23 mål och tio assists för belgaren. Han har sedan tidigare blivit ihopkopplad med en flytt till England och Premier League, med bland annat Tottenham Hotspur och Chelsea som har ryktats vara väldigt intresserad. Även Crystal Palace ryktas vilja värva den 22årige anfallaren.

The Daily Mail skriver att Londonklubben Tottenham Hotspur skall vara säkra på att de kommer att kunna värva anfallaren. Detta trots att Crystal Palace redan skall ha lagt ett bud på belgaren på 31 miljoner pund som Marseille sägs ha accepterat. Klubben behöver dra in pengar för att inte få ett transferförbud, då de riskerar sanktioner från DNCG som är den enhet i Frankrike som kontrollerar fotbollsklubbarnas finanser. Det sägs att en försäljning måste gå igenom innan den femte juli för att få ihop pengarna som krävs.

West Ham United har också kommit med ett bud och Tottenham måste fortfarande komma med ett högre bud än det Crystal Palace har gett. Även en annan Londonklubb, Chelsea, sägs vara redo att värva den belgiske anfallaren till vilket pris det än tar skriver The Guardian. Chelsea sägs vara beredda att lägga 33,2 miljoner pund. Tidningen skriver vidare att belgaren sägs kunna få speciell dispens för att få lämna det belgiska lägret i Frankrike, då han är en del av Belgiens EM-trupp, för att flyga över till England, genomgå en medicinsk undersökning och skriva under ett femårskontrakt med Chelsea. Belgien håller för tillfället på att förbereda sig på kvartsfinalmötet med Wales på fredag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply