Uppgifter: Nolito i Manchester för att slutföra transfer

Uppgifter: Nolito i Manchester för att slutföra transfer

Skall komma till England under onsdagen

Enligt rapporter från England så skall Nolito vara på väg till Manchester för att föra de sista diskussionerna innan ett möjligt kontrakt skrivs på och spanjoren är en topprioritet för Pep Guardiola.

Ryktesgångarna kring den spanske anfallaren Nolito har länge gått täta och det har under en tid stått någorlunda klart att Pep Guardiola, den nye tränaren i Manchester City som officiellt tar över den 1 juli, har varit den mest intresserade. Nu rapporterar The Telegraph att Nolito under onsdagen sägs anlända till England då han kommer allt närmare sin flytt bort från nuvarande klubben Celta Vigo. En möjlig övergång sägs ligga på runt 13,8 miljoner pund.

Detta kommer göra spanjoren till den andra stora värvningen för Guardiola, som håller på med sina förberedelser inför försäsongen. Sedan tidigare har han redan värvat Borussia Dortmunds mittfältare Ilkay Gündogan för 21 miljoner pund. En annan måltavla för den nye tränaren ryktas vara John Stones, Evertons stjärnförsvarare, som Guardiola länge har haft ögonen på.

City utlöste utöpsklausulen i Nolitos kontrakt tidigare denna månaden och har slagit av rivaliserande intresse från Guardiolas tidigare arbetsgivarklubb Barcelona för att kunna lägga sina händer på anfallaren, som har fått lov att börja förhandla efter att Spanien så snöpligt åkte ut ur EM 2016 i Frankrike mot Italien.

29åringen, som förra säsongen gjorde 12 mål i La Liga och på sätt satte igång Guardiolas alarmklockor, förväntas skriva på ett treårskontrakt och kommer att göra sin medicinska undersökning i Manchester under de närmaste 24 timmarna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply