Uppgifter: Juventus lägger bud på Blaise Matuidi

Uppgifter: Juventus lägger bud på Blaise Matuidi

Den franske mittfältaren blir inte kvar i Paris

Paris Saint-Germains mittfältare Blaise Matuidi har under en längre tid ryktats vara på väg bort från den franska huvudstaden, med diverse andra stora klubbar som möjliga destinationer, men nu har italienska jättarna Juventus enligt rapporter lagt bud på mittfältaren.

Den franske mittfältaren Blaise Matuidi är fortfarande en Paris Saint-Germainspelare men kanske inte länge till. Rykten har under en längre tid sagt att fransmannen är på väg bort från klubben, med klubbar som Manchester United och Arsenal efter sig. Mittfältaren gjorde bra ifrån sig föregående säsong i Paris, med 31 spelade matcher och fyra mål samt sex assists. Han var även med under PSG:s hela Champions Leaguekampanj, bortsett från returmatchen mot Manchester City på grund av för många gula kort.

Även Juventus har ryktats vara intresserade och enligt Sky Sport Italia via TMW så skall de italienska jättarna nu ha lagt ett bud på fransosen. Den 29årige mittfältaren skall ha erbjudits ett kontrakt på fyra år med en lön på 6 miljoner euro. Matuidi står fortfarande under kontrakt med PSG till juni 2018 och då skulle även den parisiska klubben få in cirka 22,5 miljoner euro från affären.

Matuidi har representerat de franska jättarna sedan säsongen 2011/2012, då han kom från Saint-Étienne, och det har blivit fyra stycken Ligue 1-titlar i rad för 29åringens del, ganska bra siffror alltså. Fransmannen sägs dock vara väldigt intresserad av att ansluta till Juventus och skulle då komma att ersätta ingen mindre än hans landslagskollega Paul Pogba på mittfältet. Om affären inte går igenom så ryktas Juventus vara redo att slå till på Chelseas Nemanja Matic.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply