Officiellt: Unai Emery lämnar Sevilla

Officiellt: Unai Emery lämnar Sevilla

Unai Emery bryter kontraktet med Sevilla

I veckor har det rapporterats om det. Nu är det bekräftat att Unai Emery lämnar Sevilla efter tre år i klubben. Spanjoren bryter sitt kontrakt med klubben – och ser redan ut att ha nästa klubbadress klar. 

Under söndagskvällen bekräftade den sydspanska klubben på sin hemsida att Unai Emery lämnar Sevilla efter tre år. Emery ska ha lämnat in en avskedsansökan och köper därmed ut sig från sitt kontrakt, en affär som kan kosta uppemot två miljoner euro.
Spanjoren tog över klubben efter Michél 2013, som då fick sparken, och har tagit laget till tre raka Europa League-segrar. Den senaste kom mot Liverpool i maj och innebär att hans sista avtryck i klubben blev att återigen säkra Champions League-spel till nästa säsong.

Sampaoli landar i Sevilla idag

Ett Champions League-spel som Jorge Sampaoli med största säkerhet kommer få njuta av. Den argentinske tränaren verkar bli den som tar över efter Emery.
På sin hemsida bekräftar Sevilla att Sampaoli idag måndag landar i staden och ska inleda förhandlingar med klubben.
Sampaoli charmade många under VM-slutspelet 2014 då han ledde Chile till en åttondelsfinal mot Brasilien, där man till slut åkte ut på straffar.

Nästa klubb klar?

Unai Emery själv ser också ut att ha sin framtid utstakad. Paris Saint-Germain har i flera medier rapporterats vilja bli av med Laurent Blanc som inte lyckats ta klubben tillräckligt långt i Champions League. Emery ska ses som en perfekt arvtagare, som får ta över ett PSG i en generationsväxling efter att Zlatan Ibrahimovic lämnat klubben.
Enligt Football España är det troligt att det är den franska klubben som köper ut 44-årige från sitt kontrakt.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply