Barcelona utmanar Real Madrid om Dele Alli

Barcelona utmanar Real Madrid om Dele Alli

Vill åt den engelske talangen

Tidigare i veckan kopplades Real Madrid ihop med en transfer av den Tottenham Hotspurs talangfulle mittfältare Dele Alli, och nu uppger engelska medier att de spanska jättarnas rivaler Barcelona även de skall vara intresserade av stjärnan.

Tottenham Hotspur har en riktig stjärna i sin mittfältstalang Dele Alli. Den blott 20-årige centrale mittfältaren har åtnjutit en mycket bra start till det nya året, men rent generellt sett så har den unge engelsmannen sedan han anslöt till Tottenham för ett och ett halvt år sedan enbart gått från klarhet till klarhet. Det är enbart Allis andra säsong i Premier League men fick trots sin unga ålder förtroendet redan förra året, vilket har lönat sig nu för Mauricio Pochettino. I sina senaste fyra matcher har Alli gjort sju mål, varav båda mot Chelsea i deras senaste match som stoppade Londonrivalernas vinsttåg.

Dessa insatser har inte gått obemärkt förbi, utan Allis prestationer har fått flertalet storklubbar runt om i Europa att vända sina huvuden efter mittfältaren. Sedan tidigare har klubbar som Paris Saint-Germain, Arsenal och de spanska jättarna Real Madrid visat seriöst intresse för Alli, och nu rapporterar den engelska tidningen The Mirror att Reals största konkurrenter, Barcelona, även de skall vara intresserade. Mittfältaren kommer dock inte att vara billig, utan hans prislapp har satts på runt 70 miljoner pund. Detta skulle avskräcka många klubbar, men då det kommer till de spanska ligagiganterna så finns det pengar och de är vana vid att få det dem vill ha.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply