Uppgifter: Mamadou Sakho frias – kan spela EM

Mittbacken kan slippa avstängning

Mamadou Sakho har varit avstängd efter en dopingskandal. Men snart kan han vara tillbaka ute på planen, enligt franska medier frias spelaren från anklagelserna.

Det var efter Europa League-mötet mellan Liverpool och Manchester United som Mamadou Sakho testade positivt i en dopingkontroll. Spelaren hade tagit otillåtna bantningspreparat som var dopingklassade vilket ledde till att Liverpool stängde av honom. Dessutom har han varit avstängd av UEFA under en månad medan fallet varit under utredning. Det mesta har pekat på ett liknande straff som hans lagkamrat Kolo Toure fick när han åkte fast under sin tid i Manchester City, då blev det sex månader.

Kommer att frias

Nu har det gått över en månad sedan det inträffade och UEFA har utrett situationen. Enligt franska L’Équipe kommer mittbacken att frias från anklagelserna eftersom att bantningsmedlet inte finns med på deras lista över förbjudna preparat. 26-åringen kan därför vara tillbaka ute på fotbollsplanen inom en snar framtid och chansen att han spelar EM i sommar är högst trolig. Raphael Varane har sedan tidigare lämnat återbud till det franska landslaget och Jérémy Mathieu är för närvarande skadad vilket kan innebära att han kallas in som ersättare.

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps kommer att fastställa sin EM-trupp den sista maj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply