Officiellt: Philippe Coutinho förlänger med Liverpool

Officiellt: Philippe Coutinho förlänger med Liverpool

Anfallaren blir kvar i klubben

Det står nu klart att Philippe Coutinho har skrivit på ett nytt kontrakt med Liverpool och kommer att stanna i klubben i ytterligare fem år, med en löneförhöjning som gör honom till klubbens bäst betalde spelare.

Det har länge talats om huruvida Philippe Coutinho skulle skriva på ett nytt kontrakt tillsammans med Liverpool eller om han skulle välja att lyssna på några av de klubbarna som var intresserade, däribland de spanska jättarna FC Barcelona. Den offensive mittfältaren, som har gjort 34 mål på 164 matcher för Liverpool, valde tillslut att stanna kvar i klubben, och skriva på ett femårskontrakt som håller honom på Anfield till 2022, utan någon utköpsklausul i kontraktet. Därtill har han fått en löneförhöjning och är numera Liverpools bäst betalde spelare.

– Detta är en klubb som jag är mycket tacksam till och detta visar min lycka här, berättade Coutinho för klubbens hemsida.

– Jag skrev på detta nya kontrakt för att stanna här ett par år till då det är en stor ära för mig. Det ger mig mycket lycka då jag var välkomnad hit med öppna armar av alla i klubben och supportrar från min första dag här.

–  Detta är underbara nyheter, sade Jürgen Klopp.

– Han är verkligen världsklass – i den absoluta toppen. Han vet att han kan uppfylla sina drömmar och ambitioner här i Liverpool.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply