Officiellt: Chelsea värvar Matt Miazga

Chelsea värvar amerikansk mittback

Chelsea har gjort klart men ännu en värvning. Det är mittbacken Matt Miazga från New York Red Bulls som ansluter sig till Londonklubben.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige kunnat rapportera att krisdrabbade Chelsea tagit in Alexandre Pato på lån. Nu har man gjort klart med ännu en spelare, det är Matt Miazga från amerikanska New York Red Bulls som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fyra och ett halvt år framöver, meddelar klubben på sin officiella hemsida.

Miazga anslöt sig till Red Bulls akademi år 2009 och signerade sitt första proffskontrakt fyra år senare vid 17 års ålder. Strax därefter debuterade han i klubbens förstalag.

”Rätt plats för mig”

20-åringen beskrivs som en stark och placeringssäker mittback och har haft en viktig roll i MLS-lagets försvar. Han gjorde sin debut för det amerikanska landslaget i november och har tidigare representerat nationens U-20- och U-23-lag.

– Jag är mycket glad över att skriva på för Chelsea, en världsberömd klubb med ett rykte om stora framgångar. Jag är glad över att vara i Premier League, den bästa ligan i världen, och kan inte vänta med att träffa mina lagkamrater och komma igång, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag är fortfarande i början av min karriär, men jag tror att detta är rätt plats att utvecklas och lära från några av de bästa spelarna i världen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply