Axel Witsel vill till Chelsea

Axel Witsel vill till Chelsea

Skall ha lämnat in en transferansökan

Den belgiske mittfältaren Axel Witsel jagas av bland annat de italienska mästarna Juventus men sägs vara ivrig att gå till Chelsea och enligt rapporter har 27åringen lämnat in en transferansökan till nuvarande klubben Zenit St. Petersburg.

Axel Witsel är en eftertraktad man på transfermarknaden. Under ett längre tag har flertalet klubbar gjort det tydligt att de är intresserade av att värva mittfältaren. Belgaren jagas av bland Chelsea, Everton, Inter och Juventus och rykten har gått fram och tillbaka huruvida mittfältaren kommer gå till England eller Italien.

Det italienska mediet Calciomercato har återgett en kort intervju med Zenit St. Peterburgs tränare Mircea Lucescu, som bekräftar ryktena om att Witsel har lämnat in en transferansökan så att han får lov att byta klubb.

– Han har talat med klubben och frågat, om han får lov att lämna föreningen, bekräftade tränare Lucescu via Calciomercato.

– Han har två erbjudanden från Italien och England. Han fick erbjudande om ett nytt kontrakt, men det blir säkert inte helt lätt att hålla honom här. Han har de senaste två åren haft så bra erbjudanden. Men transferperioden är fortfarande lång, avslutade Lucescu.

TMW uppger att trots intresse från storklubbar som Juventus, som blev italienska mästare för femte året i rad, så skall Witsel själv helst vilja gå till Londonklubben Chelsea, där han skulle komma att få rollen som nyckelspelare.

Under föregående säsong medverkade Witsel i 41 matcher och fick till sex mål och fem assists, med ett kontrakt som går ut i slutet av juni 2017.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply