Barcelona vill åt Mario Gomez

Barcelona vill åt Mario Gomez

Efter EM-uppvisningen är Gomez begärd

Mario Gomez har efter sin fina målform i EM 2016 i Frankrike numera flertalet storklubbar efter sig, däribland Barcelona som för närvarande söker efter en anfallare.

Mario Gomez hade en jättefin runda i EM 2016 i Frankrike. Han gjorde flera mål för Tysklands räkning och det märktes när anfallaren skadade sig under turneringen och inte längre kunde deltaga. Även i sin turkiska klubb Besiktas hade han en grym säsong, där han blev skyttekung i hela Süper Lig samt var en del av Besiktas framgångar som ledde till deras första mästartitel sedan 2009. Men på grund av det politiska läget i Turkiet är anfallaren inte sugen på att stanna kvar i klubben och återvänder till Italien och Fiorentina, där han var utlånad ifrån. Men enligt rykten har Fiorentina inte råd att behålla anfallaren, som står under kontrakt till slutet av juni 2017, vilket innebär att Gomez är på marknaden.

Detta har fått bland annat Barcelona att vända på huvudet skriver Goal. Enligt spanska medier som bland annat AS skall Barcelona vara väldigt intresserade av den 31årige anfallaren och ser honom som en bra back-up till Luis Suarez då han likt sina kollegor Lionel Messi och Neymar föregående år knappt fick en paus.

– Det stämmer att vi letar efter en anfallare. Det finns många spelare som vill komma till Barcelona. Några utesluter vi, andra tänker att de kommer spela för lite här. Vad vi vill ha är en anfallare som kommer, har lust att spela och att det inte spelar någon roll om hur många minuter det handlar om, sade Luis Enrique, Barcelonas tränare till pressen.

Detta är dock någonting som kan bli ett problem med Gomez, då han gick från FC Bayern till Fiorentina och sedan även vidare till Besiktas, för att just få spela så mycket som möjligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply