Wojciech Szczesny kan lämna Roma redan I januari

bet365

En flytt tillbaka är möjlig för polacken

Wojciech Szczesny kan komma att komma tillbaka till Arsenal så tidigt som i vinter, då AS Roma överlägger att avsluta hans lån redan i januaris transferfönster.

Det har varit mixade resultat för Wojciech Szczesny i Serie A med Roma under den gångna hösten och nu ser det ut som att hans tid i klubben kan komma till ett för tidigt slut, då klubben sägs vara i diskussion med Paris Saint-Germain målvaken Salvatore Sirigu, som har förlorat sin a-lagsplats i PSG till den unge Kevin Trapp. Den italienske Sirigu är inställd på att återvända hem och vägrade spela i Paris Saint-Germains slutgiltiga Champions League match i grupp A mot Shakhtar Donetsk. Skulle Roma lyckas få till en deal med Ligue 1 mästarna så skulle det förmodligen innebära slutet för Szczesny i ”the Eternal City”.

Enlig den engelska tidningen The Daily Mirror så kan den polske målvakten komma tillbaka till London om Sirigu tas in, vilket lämnar Arsenal med beslutet om vad som kommer hända med Szczesny för resten av säsongen. Petr Cech är för tillfället odiskutabel förstemålvakt för the Gunners ända sedan han kom från Chelsea i somras. Dock kan Szczesnys återkomst visa sig vara praktisk, då det finns många rykten om att nuvarande andremålvakten David Ospina är nära att lämna Arsenal.

Den italienska klubben är införstådda med att de måste betala en straffavgift för att avsluta polackens låneavtal, men det är ändå en märkbart mindre summa än att behöva betala Szczesnys lön för resten av säsongen. Arsenal skulle då behöva komma till ett beslut om huruvida de ska försöka sälja målvakten i detta januarifönstret eller om de ska låna ut honom till sommaren, när det skulle vara lättare att hitta en köpare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365