Elfsborg avslutade med seger

Två lag som inte hade särskilt mycket att spela för ställdes i den sista omgången mot varandra på ett för dagen regnigt Strömvallen. För Gefle innebar matchen dock avtackning av två riktiga veteraner inom klubben, Mattias Hugosson och Daniel Bernhardsson, som idag gjorde sin sista allsvenska fotbollsmatch. Avslutet blev dock inte särskilt roligt för veteranerna som fick se Elfsborg vinna med 2-0 efter mål av Anton Lans och Markus Rohdén.

Den första halvleken bjöd på småtrevlig fotboll men relativt få målchanser. Vi skulle dock få se ett mål och detta genom mittbacken Anton Lans som fick göra sitt första allsvenska mål när han nickade in startdebutanten Adam Lundqvists hörna.

I den andra halvleken var det Elfsborg som hade det mesta och skapade en hel del målchanser tack vare fina kombinationer de offensiva spelarna i mellan. Ett mål skulle det också bli efter ett fint spel mellan Lasse Nilsson, Mikkel Beckmann och Markus Rohdén som avslutades med Beckmann klackpassade fram bollen till Rohdén som distinkt tryckte dit 2-0-målet.

Något mer mål blev det inte i matchen utan Elfsborg avslutar en svag säsong med att vinna och slutar på en sjätteplats i den allsvenska tabellen, laget får nu fokusera på de tre avslutande matcherna i Europa League-gruppspelet. Gefle och sin tur håller sig ännu ett år kvar i allsvenskan och slutar efter denna avslutande förlusten på en tolfte plats.