bet365

AIK vann – Helsingborg missade Europa

Redan i den tionde matchminuten nickade Kennedy Igboananike in sitt 14:e mål på ett inlägg från Nabil Bahoui vilket gjorde att i samma stund gick han upp i delad skytteligaledning tillsammans med Tobias Hysén och dagens motståndare Imad Khalili.

Det var bud på mer från AIK-lägret som skapade de hetaste chanserna och 2-0-målet kom i den 36:e minuten. Robin Quaison avlossade utanför straffområdet och bollen vobblade in i Per Hanssons första kryss. Ett mål som Hansson får ta på sig.

Spelet öppnade upp sig och bägge lagen skapade chanser inför 20 000 åskådare. Bortalaget Helsingborg hade ett flertal kvalificerade målchanser men träffade sällan mål.

Men Helsingborg skulle inte gå mållösa från sista matchen på säsongen, utan Khalili kunde säkra sin skytteligavinst i och med att bollen studsade upp på Nisse Johansson arm på övertid och från elva meter var anfallaren säker.

Resultatet gör att Helsingborg IF missar Europa-matchspel nästa säsong. Något som inte AIK gör, som vinner stora silvret och ska ut i Europa och kvala. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply