Efter Barcelona – Nu kan även Arsenal och Chelsea stängas av

bet365

Arsenal och Chelsea riskerar värvningsförbud

Under fredagen rapporterade vi på Silly Season Sverige om att Real Madrid kan riskera att få ett transferförbud och nu kommer även uppgifter om att de två Premier League-klubbarna också kan bli drabbade.

FC Barcelonas transferförbud kom som en överraskning för många då FIFA i april månad gick ut och konfirmerade uppgifterna. Trots avstängningen har man värvat spelare som Aleix Vidal och Arda Turan men de både har inte kunnat skrivas in i truppen. De båda spelarna som tidigare spelade i Sevilla respektive Atlético Madrid kom till klubben i somras och har tränat med laget under de senaste månaderna för att skrivas in i matchtruppen efter årsskiftet.

Nu kommer den spanska tidningen Diario AS med uppgifter om att Arsenal och Chelsea kan komma att få samma förbud som Barcelona. Detta då man inte ska ha följt reglerna för att värva minderåriga spelare.

Enligt tidningen ska flera av klubbarna inofficiellt redan ha fått ett transferförbud men efter den senaste tidens misstankar om korruption inom UEFA och FIFA har gjort att beslutet inte har offenliggjorts.

Fler klubbar på listan

Enligt AS ska flertalet klubbar finns med på listan över misstänkta klubbar. Förutom de spanska och engelska storklubbarna skriver man även att större klubbar i både Bundesliga och Serie A kan komma att drabbas av samma förbud som Barcelona fick i april 2014.

Förbudet gäller att skriva in nya spelare under den angivna tiden. Klubbarna som får transferförbud kan fortfarande värva nya spelare men inte använda de i tävlingsmatcher.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply