Officiellt: Barcelona värvar Arda Turan

Arda Turan flyttar från Atlético Madrid till Barcelona

Barcelona presenterar under måndagskvällen en jättevärvning. På sitt officiella twitterkonto presenterar man ingen mindre än rivalen Atlético Madrids turkiske stjärna Arda Turan. 28-åringen har skrivit på ett kontrakt på fem år med de regerande spanska mästarna och Barcelona betalar 29 miljoner euro för att få spelaren till Camp Nou. 

Barcelona har under måndagskvällen presenterat ett nyförvärv. Och det är inte vilket nyförvärv som helst. Den turkiske landslagsmannen Arda Turan lämnar Atlético Madrid för fortsatt spel i Barcelona, där han har skrivit på ett femårskontrakt med de regerande spanska mästarna. Barcelona betalar 29 miljoner euro för att få den turkiske landslagsstjärnan till Camp Nou.

Det har ryktats ett tag om att Turan skulle lämna Atlético och hans agent har i flera uttalanden sagt att hans adepts önskan är att spela i Premier League. Och så såg det också ut att bli. Enligt rapporter var Manchester United mycket nära att locka till sig Turan men förhandlingarna gick till sist i stöpet.

Nu blir det alltså en fortsättning i La Liga för Arda Turan som var med och vann ligaguldet med Atletico, säsongen 2013/2014. Men, Barcelona har fortfarande sitt transferstopp liggandes över sig vilket gör att man inte kan registrera nya spelare förrän tidigast i Januari 2016, vilket gör att Arda inte kommer kunna representera klubben förrän tidigast just då.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply