Djurgården vann den känslofyllda hemmapremiären

Hela Tele2 Arena hyllade idag den avlidne Djurgårssupportern efter förra veckans tragedi. Hemmasupportrarna hade dagen till ära fixat fram ett stort svart tfio, och man höll även en mycket tyst minut. Lagen, ledarna och domarna ställde upp sig runt mittcirkeln och lyssnade på ett flertal tal.

När väl matchen drog igång så dröjde det hela 26 minuter innan den absolut hetaste målchansen kom, för inte blir det en större målchans än när man blir tilldömd straff.

Kapten Andreas Johansson stegade fram, men missade målet.

Som tur var så klev istället Martin Broberg fram och tryckte stenhårt dit ledningsmålet istället. Från distans sköt han stenhårt in 1-0 till hemmasupportrarnas stora glädje.

Efter det förlösande målet blev det Djurgårdens match.

Aleksandar Prijovic, som inför matchen hade gjort Djurgårdens enda mål, startade på bänken idag. Men strax innan halvlek byttes han in, och inte behövde han lång tid på planen innan han hade presenterat sig för dagen.

I minut 53 satte Schweizaren dit 2-0 från nära håll med vänstern.

Även Amadou Jawo ville visa vad han gick för, eller möjligtvis varför Pelle Olsson gjorde rätt som valde att starta med honom. För tio minuter innan full tid fick Amadou Jawo öppet mål efter lite flyt. Jawo försökte peta bollen förbi Halmstads-målvakten Stojan Lukic, men han räddade den. Bollen gick dock rätt ut till Jawo igen som enkelt rullade in trean i öppet mål.

Stefan Johannesson blåste sedan av en mycket målrik match efter 93 minuter.