Djurgården får vänta på första vinsten

Djurgården har fortfarande inte vunnit i Allsvenskan den här säsongen. Efter dagens derby mot Brommapojkarna står det samtidigt klart att gästerna från Bromma fortsatt kan titulera sig som bäst i Stockholm just nu.

Det började dock bra för Djurgården som tog ledningen i den här matchen. Med 25 spelade minuter slog Simon Tibbling en utmärkt öppnande långboll till Erton Fejzullahu ute till vänster, där Djurgårdens stjärnanfallare slog ett fint inlägg till Amadou Jawo som nickade in 1-0. Ett mycket viktigt mål som var klubbens första ligamål den här säsongen.

I den andra halvleken fortsatte Djurgården vara det bättre laget mot gästande Brommapojkarna, där man också hade en boll inne. Den här gången dömdes dock målet bort för offside, där det var Erton Fejzullahu som befann sig alldeles för långt ner på Amadou Jawos fina passning.

Istället för ett avgörande med 20 minuter kvar, kom en blytung kvittering med mindre än tio minuter kvar av matchen. På en frispark från inbytte Bojan Djordjic kunde Brommapojkarna forcera in bollen över mållinjen, där det var Andreas Eriksson som var sist på bollen.

Djurgården försökte lyfta upp för ett avgörande efter det, men istället var det Brommapojkarna som fick den bästa chansen. Ett avslut från Nicklas Bärkroth skapade stora problem för målvakten Kenneth Höie som med hjärtat i halsgropen lyckades styra upp bollen i sin vänstra stolpe och ut.

Matchen slutade 1-1 på Stockholms stadion, vilket i efterhand får ses som ett blytungt tapp för hemmalaget, samtidigt som gästerna fortsätter ta poäng.