Delad pott mellan Leverkusen och Dortmund

Det var hemmalaget som satte press på bortalaget direkt. Slarvigt försvar vid en hörna gjorde att Leverkusen nickade i ribban, men returen kunde Lars Bender nicka in redan åtta minuter in i matchen. Dortmunds kvittering kom också på en fast situation. Det var en lång frispark som de la in i straffområdet, Oliver Kirch nådde högst och kvitterade efter 29 minuter. Sen blev det intensivt. I den 35:e minuten nickade Gonzalo Castro in 2-1 för Leverkusen och fyra minuter senare la Marco Reus in en straff till 2-2. Det resultatet stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken hade båda lagen många lägen att avgöra på, men målvakterna storspelade. Lagen skapade hela tiden läge efter läge men bollen ville inte in för varken Leverkusen eller Dortmund. Alla missade lägen i den andra halvleken ledde till att matchen slutade 2-2, och lagen fick dela på poängen.