Monaco krossade solklara jumbon

Allt annat än en Monacoseger borta mot totaljumbon Ajaccio skulle innebära att Paris Saint-Germain statistiskt sätt inte kunde tappa ligatiteln till jagande Monaco. Trots en dålig första halvlek kunde Monaco till slut få igång maskineriet och besegra, redan klara för nedflyttning, Ajaccio med 1-4 efter två mål av Dimitar Berbatov.

Första halvleken var mycket svag från Monacos sida och Berbatov visade sina lagkamrater, mycket tydligt, om vad han tyckte om deras insats. Nästan direkt efter paus gav det effekt. Joao Moutinhos inlägg skarvades in av just Berbatov i den 53e minuten.

20 minuter senare gjorde Berbatov ett ”Berbatov-mål”. Han fick en precis framspelning av James Rodriguez och han rullade nonchalant bollen in bakom Guillermo Ochoa i hemmamålet. Minuten efter reducera dock Ajaccio när Gadjo Tallo stötte in Dennis Oliechs inlägg i mål.

I den 90e minuten punkterade ändå Monaco matchen. Berbatov spelade bollen till Geoffrey Kondogbia som tryckte in bollen mycket snyggt från drygt 20 meter. Lucas Ocampos hann även göra 1-4 med ett volleyavslut vid bortre stolpen.