Delad pott i toppmötet på Borås Arena

Den allsvenska säsongen har kickat igång och ett toppmöte ägde rum under annandag påsk på Borås Arena mellan Elfsborg och AIK. Två tippade guldkandidater med höga förväntningar på sig.

Det var hemmalaget som tog tag i spelet och visade att man var regerande mästare och inte var det minsta rädda för att vara ett jagat lag som man lätt blir säsongen efter ett SM-guld. Elfsborg skapade en hel del chanser och var det spelförande laget under första halvlek. Men det var AIK som fick den hetaste chansen när Kennedy Igboananike fick en bra målchans, dock träffade han ribbans underkant. Mållöst var det när lagen tog sig av planen för halvtidsvila.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg att köra vidare på sitt spel och var bara en tidsfråga innan man skulle ta ledningen. Men istället stack AIK upp i ett anfall där Henok Goitom skickade iväg ett skott i stolpen som Nabil Bahoui sedan stötte in på returen och orättvist nog hade bortalaget tagit ledningen i detta toppmöte. Bara minuten senare svarade Elfsborg direkt när James Keene kom med bollen precis utanför straffområdet och skickae upp ett lite halvvobblande skott i vänstra krysset till hemmapublikens stora jubel.

Detta öppnade upp matchen ordentligt och när timmen var spelade hade AIK åter tagit ledningen när Helgí Daníelsson slog ett fint inlägg som Henok Goitom avslutade på volley och satte dit AIK:s nya ledningsmål. Trots bortaledningen njöt nog många på Borås Arena av att matchen hade blivit mer öppen och publikvänlig. Matchen hade nu blivit lite jämnare och AIK hade kommit igång med sitt spel också och nu var tillställningen väldigt trevlig.

AIK:s ledning höll sig i en kvart tills Lasse Nilsson spelade fram James Keene som placerade in sitt andra mål för dagen och det var nu jämt målmässigt på Borås Arena. Två minuter senare byttes Lasse Nilsson ut och den förre AIK-spelaren Mohamed Bangura byttes in till bortasupportrarnas stora burop, det svarade hemmapubliken på med stående ovationer. Samme Bangura fick en bra chans efter 87 minuter att sätta dit 3-2 för Elfsborg när han försökte cykelsparka in ett inlägg, men avslutet landade mitt i AIK-målvakten Ivan Turinas famn.

Det svängde fram och tillbaka under de sista minuterna där inget av lagen blev någon vinnare. Den andra halvleken blev riktigt underhållande och båda lagen kan vara nöjda över sitt offensiva spel under de avslutande 45 minuterna.