Zlatan: ”Mycket viktigt för mig att spela kvartsfinalen”

Zlatan Ibrahimovic fick en två matchers lång avstängning i Champions League efter hans röda kort borta mot Valencia i den första åttondelsfinalen. Svensken var frånvarande i hemmamötet med Valencia och skulle egentligen missade morgondagens hemmamöte med Barcelona, men UEFA har hävt Zlatans avstängning vilket gör att straffet bara blev en match och han är tillgänglig för spel imorgon. 

”Naturligtvis vill alla spela den här typen av matcher. Det röda kortet var hårt, även om jag respekterar domarens beslut. Det är mycket viktigt för mig att spela första kvartsfinalen och jag är mycket glad”, säger Zlatan till PSG:s officiella hemsida.

I en intervju med klubben berättar Zlatan bland annat att han gått från att upptäcka turneringen med Ajax till att ha allt att bevisa under senare år där han visat att han kan mycket när det kommer till de stora matcherna. Dessutom pratas det lite om Barcelona och deras åttondelsfinal mot Milan.

”Milan spelade mycket bra taktiskt i den första matchen. De generade Barca i sitt spel, men imorgon kommer att vara en annan historia. Vi fokuserar inte på motståndarnas spel, utan oss själva. Jag hoppas att fansen engagerar sig i den här stora matchen, och högst spektakulär”, säger den 31-årige svensken.

Han blir påmind om när Milan åkte ut mot Barcelona i förra säsongens Champions League-kvartsfinal.

”Det blir en helt annan match och ett annat sammanhang också. I Paris, är allting nytt, vi lär oss nya saker varje dag. Du kan inte jämföra dessa två, men vi kommer att kämpa in i det sista. Det är 100 % fokuserat och det lag som gör flest misstag kommer förlora, det är allt”, avslutar Zlatan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply